Quirine Lemoine kan in Brazilië haar WTA-debuut niet opluisteren met een overwinning
NOS Sport

Lemoine verliest bij debuut op WTA-niveau

Quirine Lemoine heeft haar WTA-debuut niet kunnen omlijsten met een overwinning. De speelster uit Woerden verloor in het Braziliaanse Florianopolis in twee sets van de Tsjechische Tereza Martincová (WTA-199) met 5-7, 5-7.

De 23-jarige Lemoine (WTA-290) hoefde op het graveltoernooi slechts één kwalificatieronde te overleven, waardoor ze zich relatief makkelijk voor het hoofdtoernooi plaatste. Toch houdt ze een nare smaak over aan haar debuut.

De linkshandige Lemoine liet het na om op 5-3, na een 3-0 achterstand, de eerste set uit te serveren. Ook in de tweede set verzuimde ze, op een stand van 5-4, op eigen service de set binnen te halen.

Burger laat matchpoint liggen

Ook Cindy Burger redde het niet. De Volendamse qualifier verloor in drie sets van Gabriela Ce: 6-4, 6-7 (6), 2-6. Burger, de nummer 203 van de wereld, verzuimde op 6-5 in de tweede set een matchpoint te benutten op de service van de Braziliaanse mondiale nummer 249.

Voor Burger was het haar tweede duel in het hoofdschema van een WTA-toernooi. In april maakte ze haar debuut in het Colombiaanse Bogota.

Cindy Burger miste een matchpoint in haar duel met Gabriela Ce

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl