Warren Weir, Usain Bolt en Yohan Blake na de olympische 200 meter in Londen
NOS Sport

Jamaicanen Blake en Weir op NK atletiek

Yohan Blake en Warren Weir doen buiten mededinging mee aan de NK atletiek, die van 30 juli tot en met 2 augustus worden gehouden in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De twee Jamaicanen hebben zich via hun management aangemeld en zijn op basis van hun recente prestaties toegevoegd aan de deelnemerslijst.

"Het is echt waar, heel leuk", zei Eric Roeske, communicatieadviseur van de Atletiekunie. "Ze kiezen hun wedstrijden uit en weten natuurlijk dat Churandy Martina meedoet en met hem hebben ze een geduchte tegenstander. Anders hadden ze natuurlijk niet meegedaan. Andersom zijn Blake en Weir ideale sparringpartners voor Churandy."

Alleen Bolt sneller

De 25-jarige Blake doet mee aan de 100 meter. Zijn persoonlijk record, dat stamt uit 2012 in Lausanne, op die afstand is 9,69. Alleen wereldrecordhouder Usain Bolt (9.58) was ooit sneller, terwijl alleen de Amerikaan Tyson Gay dezelfde tijd klokte.

In 2011 werd Blake in Daegu wereldkampioen op het koningsnummer. Op de Olympische Spelen van Londen pakte hij met Jamaica goud op de 4x100 meter estafette en zilver op de individuele 100 meter en 200 meter. Geplaagd door blessures liet hij daarna weinig meer zien. Afgelopen week liep hij bij wedstrijden in Ierland 10,12 noteren.

De eveneens 25-jarige Weir strijdt in Amsterdam op de 200 meter tegen Martina. Hij pakte in 2012 olympisch brons. Martina werd in die race vijfde.

Yohan Blake, 's werelds snelste man na Usain Bolt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl