Max Caldas, de bondscoach van de Nederlandse mannen
NOS Sport

Caldas neemt drie debutanten op in selectie EK hockey

Bondscoach Max Caldas heeft de selectie voor het EK hockey bekendgemaakt. In vergelijking met de halve finale van de World League van vorige maand, telt de selectie drie nieuwe gezichten: Thierry Brinkman, Mirco Pruyser en Hidde Turkstra.

Van dat drietal werd Thierry Brinkman, de zoon van oud-international Jacques Brinkman, nooit eerder opgeroepen voor Oranje. Martijn Havenga, Pepijn Luijkx, Diede van Puffelen en doelman Sam van der Ven trainden wel mee in de voorbereiding, maar zijn afgevallen voor het EK, dat van 20 tot en met 30 augustus plaatsvindt in Londen.

Twee reserves

Caldas heeft met Jelle Galema en Floris van der Linden twee reserves aangewezen, die tot het toernooi bij de groep blijven. Alleen bij eventuele blessures maken zij nog kans op deelname in Londen.

Nederland is op het EK ingedeeld in een groep met Spanje, Engeland en Rusland. Op vrijdag 21 augustus is Spanje de eerste tegenstander.

De volledige selectie

Seve van Ass, Pirmin Blaak, Jeroen Hertzberger en Hidde Turkstra (Rotterdam), Sander Baart, Robert van der Horst, Bob de Voogd en Mink van der Weerden (Oranje-Zwart), Billy Bakker, Mirco Pruyser en Valentin Verga (Amsterdam), Rogier Hofman, Glenn Schuurman, Thierry Brinkman en Jaap Stockmann (Bloemendaal), Constantijn Jonker, Robbert Kemperman en Sander de Wijn (Kampong).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl