NOS Sport

Nadal weet weer wat winnen is

ATP Hamburg 2015: Nadal-Verdasco

Rafael Nadal heeft op het ATP-toernooi in Hamburg een goede rentree beleefd op de tennisbaan. De als eerste geplaatste Spanjaard, die voor het eerst in actie kwam sinds zijn verrassende nederlaag in de tweede ronde op Wimbledon, was met 3-6, 6-1, 6-1 te sterk voor Fernando Verdasco.

De mondiale nummer tien verloor dit jaar in Miami nog in drie sets van Verdasco en ondervond ook dit keer veel tegenstand van zijn landgenoot. Verdasco (ATP-41) serveerde op het overdekte centercourt ijzersterk en sloeg prachtige winners, maar die strijdwijze werkte alleen in de eerste set.

Steeds beter bewegen

Oud-winnaar Nadal (2008) begon steeds beter te bewegen en Verdasco maakte op de belangrijke momenten meer fouten. Toch was het verschil in de resterende twee sets niet zo groot als de cijfers doen vermoeden.

Verdasco kreeg in de derde set nog voldoende kansen in de servicegames van Nadal, maar kon door slordigheden niet voor een ommekeer zorgen. Nadal speelt in de volgende ronde tegen de Tsjech Jiri Vesely of de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl