Felipe Luis voor Brazilië
NOS Voetbal

Atlético haalt Filipe Luis terug naar Madrid

De Braziliaan Filipe Luis keert terug van Chelsea naar Atlético Madrid, de club die hij een jaar geleden nog verliet. De 29-jarige verdediger tekende voor vier jaar en kost naar verluidt zestien miljoen euro.

Vorig jaar betaalde Chelsea ongeveer 25 miljoen euro voor de Braziliaanse international. Hij was geen basisspeler in Londen. Luis kwam tot 26 officiële wedstrijden voor Chelsea, waarvan 15 in de Premier League.

Even bij Ajax

Na twee jaar bij Figueirense in Brazilië begon Filipe Luis zijn Europese loopbaan in 2004 op huurbasis bij Ajax. Zijn verblijf in Amsterdam was geen succes en na een jaar nam Ajax afscheid van de Braziliaan, die geen eredivisiewedstrijd speelde.

Van Ajax verkaste hij naar CA Rentistas in Uruguay. Die club verhuurde hem vervolgens aan achtereenvolgens Real Madrid, waarvoor hij uitkwam in het tweede team, en Deportivo La Coruña. Daarna kwam hij vier jaar uit voor Atlético Madrid, waarmee hij in 2012 de Europa League en de Europese Supercup veroverde, in 2013 de Spaanse beker pakte en in 2014 kampioen werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl