NOS Sport

Van Rouwendaal denkt nu al aan goud in Rio

Met het veroveren van de zilveren medaille op de 10 kilometer open water bij de WK in Kazan heeft Sharon van Rouwendaal een zeldzame prestatie geleverd. Slechts één zwemster presteerde het eerder om zowel in het bad als in het open water een WK-medaille te pakken. Dat was de Amerikaanse Hayley Lewis in 1991.

Maar Van Rouwendaal, die in 2011 al eens brons pakte op de 200 meter rugslag, was kort na haar race niet echt bezig met statistieken. "Dit was een hele goede race", blikt de Nederlandse terug op haar tien kilometer. Ze hoefde alleen de Française Aurelie Muller voor zich te dulden.

"Ik dacht dat ik er op het laatst nog wel voorbij kon. Ik ging er links langs, maar toen zag ik haar versnellen. Ze was ijzersterk." De 22-jarige Nederlandse streed tegen een bekende. "Het is mijn teamgenootje die eerste wordt. In de training ben ik altijd veel beter."

Ze is de nummer twee van de wereld en heeft zich nu geplaatst voor de Spelen van Rio. "Dit geeft heel veel vertrouwen voor volgend jaar. Ik denk dat ik dan nog wel beter kan."

Tweede OS-ticket voor Wouda

De medaille van Van Rouwendaal was het tweede succes voor bondscoach Marcel Wouda in twee dagen. Gisteren zwom Ferry Weertman al naar een zilveren plak op de tien kilometer. "De twee tickets voor Rio zijn binnen. En het zijn ook nog eens zwemmers met podiumperspectief", stelde Wouda tevreden vast.

Wouda ziet kansen in Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl