NOS Voetbal

Poetin: mensen zoals Blatter verdienen Nobelprijs

Poetin steekt Blatter hart onder de riem

Vladimir Poetin heeft Sepp Blatter een hart onder de riem gestoken. Er hangt een zweem van corruptie rond de FIFA-voorzitter, maar de Russische president vindt dat de beschuldigingen nergens op zijn gebaseerd. Sterker nog, Poetin vindt dat Blatter meer lof verdient.

Het tweetal sprak afgelopen zaterdag voorafgaand aan de loting voor de WK-kwalificatie met elkaar. "Ik treed niet in detail, maar persoonlijk geloof ik er niets van dat hij corrupt is", zei Poetin in gesprek met de Zwitserse televisie.

Als iemand de Nobelprijs verdient, dan zijn het dit soort mensen.

Vladimir Poetin over bestuurders van grote sportfederaties

Speciale erkenning

"Mensen zoals meneer Blatter die bij een grote sportfederatie werken, verdienen een speciale erkenning", merkte Poetin zelfs op. "Als iemand de Nobelprijs verdient, dan zijn het dit soort mensen."

Op 2 juni, vier dagen nadat hij was herkozen als FIFA-preses, maakte Blatter bekend toch op te stappen. Aanleiding waren de aanhoudende onthullingen over corruptie binnen de wereldvoetbalbond. Een week eerder werden zeven FIFA-officials opgepakt. In totaal zijn inmiddels veertien FIFA-officials aangeklaagd op verdenking van corruptie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl