Peter Bosz
NOS Voetbal

Bosz vindt retourtje Parijs voor Vitesse-spelers 'vervelend'

Vitesse-trainer Peter Bosz heeft in de voorbereiding op het uitduel donderdag met Southampton, in de voorronde van de Europa League, acht spelers een dag en een nacht moeten missen. Omdat er strenge visumregels gelden in Engeland moesten de spelers van Vitesse die geen Europees paspoort hebben, in allerijl naar Parijs voor de juiste stempels.

Bosz noemt de verplichte vliegreis "vervelend" en de regels "vreemd", maar hij heeft zich er inmiddels bij neergelegd. "Het is nu eenmaal de regelgeving, daar heb je je aan te houden. Maar het is wel vervelend voor mij als trainer. Ik vind het ook vreemd dat je vijf dagen voor een wedstrijd naar Parijs moet", aldus Bosz.

Hangen op vliegvelden en in hotels

Onder anderen aanvoerder Guram Kashia en Vako Qazaishvili uit Georgië moesten vorige week donderdag naar Parijs voor de administratieve formaliteiten.

Een dag later meldden ze zich alweer op het trainingscomplex waardoor ze alleen hun vrije dag hebben moeten inleveren, maar toch heeft trainer Bosz daar wel last van gehad.

"Je moet je voorbereidingsprogramma aanpassen", legt hij uit. "De spelers moesten nu op een rustdag reizen, dat is vaak heel vermoeiend voor een topsporter want je hangt op vliegvelden en in hotels. Ik had het graag anders gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl