Topman Buthker van Fokker (links op foto) en GKN-CEO Cummings geven een toelichting op de overname
NOS Nieuws

Fokker komt in Britse handen

De voormalige vliegtuigbouwer Fokker Technologies komt in Britse handen. Het bedrijf uit Papendrecht dat vliegtuigonderdelen ontwikkelt en produceert wordt voor 706 miljoen euro verkocht aan het Britse GKN Aerospace, een grote bouwer van onderdelen voor vliegtuigmotoren en brandstofsystemen. Fokker is eigendom van het investeringsbedrijf Arle Capital.

Door de overname krijgt het bedrijf een sterkere positie op de luchtvaartmarkten in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor van Fokker blijft in Nederland, net als de productie- en ontwikkelingslocaties. De overname heeft ook geen gevolgen voor de werknemers. Bij Fokker werken bijna 5000 mensen, bij GKN ruim 50.000, van wie 12.000 bij de luchtvaartdivisie.

Fokker Technologies is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van lichtgewicht vliegtuigonderdelen, bekabeling en landingsgestellen en bouwt onder meer vleugelonderdelen voor de nieuwe straaljager F-35, de Joint Strike Fighter. Zowel Fokker als GKN werken samen met vliegtuigbouwer Airbus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl