De sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji (2014)
NOS Sport

Boston trekt kandidatuur Spelen 2024 in

Boston is niet langer in de race om de Olympische Spelen in 2024 te organiseren. De Amerikaanse stad heeft zich teruggetrokken. Dat is bevestigd aan persbureau AP, door woordvoerder Patrick Sandusky van het Amerikaans Olympisch Comité.

Begin januari schoof het Comité Boston naar voren als de kandidaatstad voor het Amerikaanse bid. De stad kreeg de voorkeur boven Los Angeles, San Francisco en Washington. Een storm van protest barstte echter los in Boston. "We zijn al een wereldstad zonder de Spelen, waarom zouden we miljarden spenderen om dat te bewijzen?", luidde het commentaar van de tegenstanders.

Nu blijkt het ook financieel een onhaalbaar plan, omdat de belangrijke politici in Boston het bid niet steunen.

Los Angeles?

Het Amerikaans Olympisch Comité zou zich nu met Los Angeles alsnog willen kandideren voor de organisatie. Steden die zich kandidaat willen stellen voor de organisatie van de Spelen in 2024 moeten dat uiterlijk over zeven weken kenbaar maken. Parijs, Rome, Hamburg, Boedapest en Toronto hebben dat al gedaan.

De laatste keer dat de VS de Zomerspelen organiseerde was in 1996 in Atlanta. In 2002 waren de Winterspelen in Salt Lake City. Het land probeerde de Spelen de afgelopen jaren naar New York (2012) en Chicago (2016) te halen, maar die pogingen mislukten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl