In Freital zijn stickers opgeplakt waarop staat dat asielzoekers niet welkom zijn
NOS Nieuws

Aanslag op auto linkse Duitse politicus

In de Duitse stad Freital is vannacht een aanslag gepleegd op de auto van de lokale fractievoorzitter van Die Linke. De partij denkt dat rechts-extremisten erachter zitten, omdat fractievoorzitter Michael Richter zich inzet voor de opvang van asielzoekers in de plaats.

De politie in de deelstaat Saksen kan nog niet zeggen in welke hoek de dader of daders moeten worden gezocht. De recherche zegt alleen dat de explosie is veroorzaakt door een lading springstof.

Dreigement

Richter werd rond 00.45 wakker van de explosie. Van zijn Volkswagen Golf is weinig meer over. Niemand raakte gewond.

"De bomaanslag is onmiskenbaar een politiek gemotiveerd misdrijf en kan worden gezien als een dreigement", zegt Rico Gebhardt, voorzitter van Die Linke in Saksen.

Meer incidenten

De afgelopen tijd is in Duitsland het geweld tegen asielzoekerscentra en voorstanders van vluchtelingenopvang toegenomen. In het eerste half jaar van 2015 zijn er 150 brandstichtingen of andere aanvallen geweest bij asielzoekerscentra.

Gisteren werden in Dresden ruiten ingegooid bij een asielzoekerscentrum. In Brandenburg an der Havel werd het huis van een gezin met twee jonge kinderen in brand gestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl