Jan-Arie van der Heijden met technisch directeur Martin van Geel
NOS Voetbal

Van der Heijden: Feyenoord beste stap

Jan-Arie van der Heijden heeft maandag zijn handtekening gezet onder het contract dat hem de komende drie jaar aan Feyenoord verbindt. De 27-jarige verdediger komt transfervrij over van Vitesse. Eerder deze zomer maakte Marko Vejinovic ook de overstap van Arnhem naar De Kuip.

Van der Heijden was eigenlijk van plan om de Eredivisie in te ruilen voor een club in het buitenland. Enkele clubs uit Duitsland en Spanje toonden wel belangstelling, maar concreet werd het niet. Feyenoord bleek wel slagvaardig.

"Als Feyenoord zich meldt ga je er automatisch over nadenken. Uiteindelijk heb ik alle opties bekeken en kwam ik tot de conclusie dat dit de beste stap zou zijn voor mij. Het is een fantastische club, met een geweldig stadion en geweldige supporters. Ik ben ‘supertrots’ dat ik nu voor Feyenoord mag gaan spelen."

Van der Heijden: had buitenland in mijn hoofd

Vertrouwen uit gesprekken

Van der Heijden hoefde na de eerste gesprekken niet lang meer na te denken. "Ik heb met Martin van Geel (technisch directeur, red.) en met de trainer (Giovanni van Bronckhorst, red.) allebei een goed gesprek gehad. Ze hebben veel vertrouwen in mij als speler. Na die gesprekken heb ik echt een goed gevoel gekregen."

Door het vertrek van Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz zocht Feyenoord een nieuwe centrale verdediger met ervaring. Van der Heijden zal de concurrentie aan moeten gaan met Terence Kongolo. "Je hebt bij een nieuwe club nooit de zekerheid van een basisplaats. Maar ik ga laten zien dat ik met mijn kwaliteiten van toegevoegde waarde ben", aldus Van der Heijden.

De verdediger sprak voor zijn komst ook met Marko Vejinovic, die eerder zijn ploeggenoot was bij Vitesse. "Hij was lyrisch over alles binnen deze club, dus dat heeft zeker meegespeeld in de beslissing om naar Feyenoord te komen."

Van der Heijden doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij ook debuteerde in het betaalde voetbal. Na twee seizoenen als huurling bij Willem II, tekende hij medio 2011 bij Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl