De 23-jarige Ali B.
NOS Nieuws

Ontsnapte crimineel Ali B. gearresteerd in Spanje

De 23-jarige ontsnapte crimineel Ali B. is gisteren opgepakt in de Zuid-Spaanse havenstad Algeciras. Hij ontsnapte ongeveer twee weken geleden uit een instelling in Den Dolder. Het Openbaar Ministerie vraagt aan de Spaanse autoriteiten om hem uit te leveren.

B. werd internationaal gezocht en liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp bij een politiecontrole in Algeciras. Vanuit die havenstad vertrekken boten naar de Marokkaanse stad Tanger.

Vuurwapengevaarlijk

De politie waarschuwde voor de man omdat hij vuurwapengevaarlijk zou zijn en zijn medicijnen niet tot zijn beschikking had. Dat zou van invloed kunnen zijn op hoe hij reageert op zijn omgeving. Er werd intensief naar hem gezocht. In Amsterdam-West, waar de crimineel voor zijn detentie woonde, werd een huis binnengevallen.

B. komt uit een criminele familie uit Amsterdam-West. Een van zijn broers is tot levenslang veroordeeld in verband met de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Zelf zat hij vast in de gevangenis in Zwolle voor een geweldsdelict. In de instelling in Den Dolder verbleef hij tijdelijk, voor een anti-agressietraining. Hij zou in november vrijkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl