Sergio Romero komt over van Sampdoria
NOS Voetbal

Van Gaal haalt oude bekende Romero als doelman

Manchester United heeft doelman Sergio Romero gecontracteerd. De Argentijn, die in het verleden bij AZ onder de lat stond en daar al samenwerkte met Louis van Gaal, was transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Sampdoria.

De 28-jarige Romero zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen op Old Trafford, met een optie voor een vierde jaar.

Manchester United was op zoek naar een nieuwe keeper. Victor Valdés moet van Van Gaal vertrekken, omdat hij weigert de filosofie van de club te volgen. Zo wil hij niet met de reserves meedoen. Eerste doelman David de Gea staat in de belangstelling van Real Madrid.

Droom

"Met deze transfer is een droom uitgekomen", zegt Romero op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ga spelen voor de grootste club ter wereld."

Van Gaal kijkt uit naar de hereniging met zijn doelman. "Tijdens mijn tijd bij AZ was hij een jonge en getalenteerde keeper", aldus Van Gaal. "Hij keepte vorig jaar een fantastisch WK, al moet ik dat maar heel gauw vergeten..."

Sergio Romero en Louis van Gaal in 2007 bij AZ

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl