Bernard Tomic wint zijn derde ATP-titel
NOS Sport

Tomic prolongeert zijn titel in Bogotá

Bernard Tomic heeft zijn titel op het ATP-tennistoernooi van Bogotá geprolongeerd. De 22-jarige Australiër, die op het Colombiaanse hardcourt zijn derde toernooizege mocht vieren, was in de eindstrijd in drie sets te sterk voor Adrian Mannarino: 6-1, 3-6, 6-2.

Voor Tomic is het zijn eerste titel van het seizoen. In 2013 veroverde de Australiër in Sydney zijn eerste titel en vorig jaar was hij dus ook al de sterkste in de Colombiaanse hoofdstad. Hij won een jaar geleden in de eindstrijd van Ivo Karlovic.

De 27-jarige Mannarino, de nummer 27 van de wereld, schreef nog nooit een ATP-toernooi op zijn naam. De Fransman mocht tot 2-2 in de derde set hoop koesteren, maar zag Tomic een slotoffensief inzetten en vier games op een rij binnenhalen.

Opsteker

De toernooioverwinning is een flinke opsteker voor Tomic en het Australische tennis. Nog geen twee weken geleden stond Tomic nog in de schijnwerpers, omdat hij was gearresteerd in Miami. In een hotel zou hij zich onder meer schuldig gemaakt hebben aan huisvredebreuk.

Wegens kritiek op de Australische tennisbond werd Tomic recent niet geselecteerd voor de ontmoeting met Kazachstan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl