Youri Tielemans werd de matchwinner tegen Waasland-Beveren

Anderlecht wint wel in eerste speelronde

Het zag er even naar uit dat in navolging van de andere Belgische topclubs ook Anderlecht in de eerste speelronde punten zou gaan verspelen, maar op de valreep hielp middenvelder Youri Tielemans de Brusselse formatie toch aan drie punten. Met een vlammend afstandsschot in blessuretijd bezorgde hij zijn club een 3-2 zege op Waasland-Beveren.

Puntenverlies voor Anderlecht was wel toepasselijk geweest gezien de andere resultaten in de eerste speelronde van de Belgische competitie. Kampioen AA Gent beging eerder op de dag al een misstap (1-1 bij Westerlo) en Club Brugge en Racing Genk verloren zelfs hun eerste competitiewedstrijd.

Overigens leek Anderlecht tegen Waasland-Beveren op weg naar een eenvoudige zege. Het stond na ruim een half uur spelen al met 2-0 voor door doelpunten van Guillaume Gillet en Idrissa Sylla. Die voorsprong bleef intact tot de 71ste minuut, maar via Steeven Langil en Floriano Vanzo kwamen de bezoekers binnen vijf minuten opeens op gelijke hoogte.

Met dank aan Tielemans begon Anderlecht toch nog met een goed gevoel aan het seizoen.