Israëlische politiemensen bij de ingang van de al-Aqsamoskee
NOS Nieuws

Politie dringt al-Aqsamoskee in Jeruzalem binnen

Bij de al-Aqsamoskee in Jeruzalem is de politie in botsing gekomen met tientallen Palestijnse jongeren. Daarbij zijn politieagenten het gebedshuis binnengedrongen.

Het komt zelden voor dat de politie de al-Aqsamoskee op de Tempelberg binnengaat. Het is een van de heiligste plaatsen voor moslims.

Relschoppers hadden vanuit de moskee de politie bekogeld met onder meer stenen en vuurwerk. De politie was gewaarschuwd dat jongeren zich in de moskee hadden verschanst, zegt een woordvoerder.

Politie dringt al-Aqsamoskee in Jeruzalem binnen

Volgens de Israëlische politiewoordvoerder is een aantal agenten gewond geraakt. Over gewonde jongeren of arrestaties meldt hij niets.

Volgens de Israëlische krant Haaretz wilden de relschoppers niet alleen de politie uitdagen, maar ook voorkomen dat joden de Tempelberg zouden bezoeken.

Herdenking

Vandaag is het de traditionele rouwdag van het jodendom, Tisja Beav. Joden herdenken dan de vernietiging van de tempels in de oudheid.

Op de Tempelberg worden tienduizenden joden verwacht. De Tempelberg is voor joden de heiligste plaats; voor moslims is het de derde heiligste plaats, na Mekka en Medina in Saudi-Arabië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl