United imponeert tegen FC Barcelona

Manchester United blijft het goed doen in de oefentrip door de Verenigde Staten. De ploeg van trainer Louis van Gaal versloeg FC Barcelona met 3-1. Eerder had United al gewonnen van Club América (1-0) en San Jose Earthquakes (3-1).

Wayne Rooney opende in de aantrekkelijke wedstrijd na tien minuten de score voor Manchester United. Luis Suarez was vervolgens een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Hij raakte voor rust twee keer de paal en zag in de tweede helft nog een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel.

Wisselingen

Na een uur wisselde Van Gaal zijn complete elftal, inclusief Daley Blind en Memphis Depay. Zij waren beiden in de basis begonnen. Kort daarna zorgde invaller Jesse Lingard voor de 2-0.

Rafinha deed een minuut voor tijd wat terug voor FC Barcelona, Adnan Januzaj bepaalde de eindstand in blessuretijd op 3-1 voor United. FC Barcelona speelde zonder Lionel Messi en Neymar, zij hebben nog vakantie en sluiten later aan bij de selectie.

David de Gea stond na een blessure weer op doel bij United. De keeper wordt in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. Van Gaal: "Hij heeft zijn kwaliteiten weer laten zien vandaag. Ik hoop dat hij blijft, maar in de voetbalwereld weet je het nooit."

Elleboog Ibrahimovic

Paris Saint-Germain is de volgende (en laatste) tegenstander van Manchester United op het toernooi. De kampioen van Frankrijk oefende tegen Chelsea en verloor na strafschoppen (6-5). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Zlatan Ibrahimovic scoorde voor PSG, maar ook de duistere kant van de Zweed kwam naar boven. Hij deelde ongestraft een elleboogstoot uit aan John Terry. Victor Moses scoorde overigens voor Chelsea.

In de penaltyreeks was Chelsea-doelman Thibaut Courtois de uitblinker. Hij stopte eerst een strafschop van de Brazilian Thiago Silva en schoot zelf de beslissende penalty erin.