Armando Cooper (l) in duel met Aron Johannsson
NOS Voetbal

Panama derde bij Gold Cup

Panama is net als in 2011 als derde geëindigd tijdens de Gold Cup. De ploeg was in Chester te sterk voor gastland de Verenigde Staten. Na 120 minuten stond het 1-1, waarna Panama de strafschoppen beter nam.

Het duel was een herhaling van de finale van twee jaar geleden. Toen wonnen de Amerikanen met 1-0 om zo voor de vijfde keer de beker in de wacht te slepen. Ditmaal waren de VS en Panama in de halve finales niet opgewassen tegen respectievelijk Jamaica en Mexico.

Simpele beweging

In de strijd om de derde plaats opende Roberto Nurse de score. De Panamees stuurde met een simpele beweging twee verdedigers het bos in en scoorde beheerst. Een kwartier later gleed invaller Clint Dempsey de gelijkmaker binnen.

Omdat er in de verlenging niet meer gescoord werd, moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. AZ-spits Aron Johannsson zette de Amerikanen nog op het goede spoor door de eerste strafschop te benutten, maar zijn ploeggenoten Fabian Johnson, Michael Bradley (ex-Heerenveen) en DaMarcus Beasley (ex-PSV) faalden vervolgens vanaf de stip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl