Romario bij zijn installatie als voorzitter van de enquêtecommissie
NOS Nieuws

'Romario heeft miljoenen op Zwitserse rekening'

Een stevige beschuldiging aan het adres van de Braziliaanse oud-stervoetballer Romario. Hij heeft 2,1 miljoen Zwitserse francs (2 miljoen euro) op een bankrekening in Zwitserland staan die hij nooit bij de fiscus heeft aangegeven, schrijft het tijdschrift Veja.

Het is moeilijk te beoordelen wat er waar is van de beschuldiging omdat Veja geen bronnen noemt en geen afbeeldingen toont van het rekeningafschrift, dat het blad in handen zegt te hebben.

Maar toch, dit is niet best voor het imago van de voormalige spits van onder meer PSV en Barcelona. Hij is tegenwoordig senator en geniet als politicus grote populariteit, juist vanwege zijn ongezouten aanvallen op corrupte politici en voetbalbobo's.

'Misschien vergeten'

Romario ontkent de beschuldiging dan ook in alle toonaarden. Hij weet niks van geld op buitenlandse rekeningen, al kan het best zijn dat hij wat is vergeten van de jaren dat hij in Europa voetbalde.

Ironisch zegt hij op zijn Facebookpagina dat hij blij is met het nieuws, "alsof ik de lotto heb gewonnen." Zie jullie voor de rechter, werpt hij de 'leugenachtige' journalisten toe.

De beschuldigingen komen vlak voor Romario na het zomerreces een parlementaire enquête gaat leiden naar corruptie in het Braziliaanse voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl