Robin Haase zal balen dat hij Andrej Koeznetsov een strohalm heeft gegeven
NOS Sport

De Bakker uitgeschakeld, Haase moet terugkomen

Het challengertoernooi in Scheveningen krijgt geen Nederlandse tennisfinale. Thiemo de Bakker verloor in de halve eindstrijd met 6-3, 5-7, 2-6 van de Georgiër Nikoloz Basilasjvili, terwijl Robin Haase zijn duel met de Rus Andrej Koeznetsov niet kon afmaken.

Net als de rest van Nederland had ook het tennistoernooi last van de barre weersomstandigheden. Hierdoor verschenen beide Nederlanders pas om 19.00 uur op de baan.

Vermoeidheid De Bakker

De Bakker kende een goede start tegen Basilasjvili, die op Wimbledon nog de derde ronde bereikte. Maar het powerspel van de Georgiër van de doorslag, terwijl de vermoeid ogende Nederlander zich na het setverlies niet meer kon oprichten.

Net als De Bakker zal ook Haase balen van zijn prestatie. De Hagenaar was bij een stand van 6-2, 4-1 hard op weg naar de winst, maar mede door een haperende service verloor hij vijf games op rij en liet hij Koeznetsov terug in de partij komen.

Door de invallende duisternis werd het duel na de tweede set gestaakt (6-2, 4-6) en spelen Haase en Koeznetsov zondag om 11.00 uur verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl