NOS Voetbal

Blind: misschien wel zwaarste poule

Blind: misschien wel zwaarste poule

Danny Blind zat in de zaal mee te schrijven met de loting en hoopte op een betere uitkomst dan groep A met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. "Er waren een paar poules, die er op papier beter voor ons leken, maar goed je hebt er totaal geen grip op en je zult het moeten doen met wat er uit de koker rolt", aldus Blind na afloop.

"Het is een mooie poule maar het is een zware poule, misschien wel de zwaarste op papier", aldus Blind. "Het is een mooie poule met echte voetballanden. Er waren twee zware landen die niet in pot 1 zaten, Frankrijk en Italië, die hoop je niet te krijgen."

"Alleen maar interessant"

Volgens Blind zijn Frankrijk en de andere landen in de poule echter ook niet blij met Nederland. "Nederland is de nummer 2 en 3 van de laatste WK's. Dat maakt het alleen maar interessant."

"Bulgarije is een traditioneel voetballand, waar vroeger veel goede voetballers vandaan kwamen met Hristo Stoitsjkov en anderen", vervolgt Blind. "Ik heb ze laatst gezien omdat ze vriendschappelijk speelden tegen een land uit onze EK-kwalificatiepoule en die verloren ze met 4-0 bij Turkije."

"Zweden is voor ons natuurlijk wel een bekend land, met veel spelers die in de Nederlandse competitie gespeeld hebben", aldus Blind. "De belangrijkste is Zlatan. Hij is 33 en zal er wel een jaar of twee aan willen plakken om dan een keer een WK te halen."

Deschamps: Nederland logische favoriet

Deschamps: kwaliteit Nederland buiten kijf

Nederland is de nummer vijf van de huidige FIFA-ranglijst, Frankrijk is 22ste, Zweden 33ste. Bulgarije (68), Wit-Rusland (100) en Luxemburg (146) staan een stuk lager.

"Nederland is logischerwijs de grote favoriet", aldus de Franse bondscoach Didier Deschamps. "Maar ook Zweden is een goed Europees land. Wit-Rusland en Bulgarije staan momenteel niet hoog op de FIFA-ranglijst, maar doen het de laatste tijd goed. Het is een solide, compacte groep. Iedereen zal het moeilijk krijgen."

"De kwaliteit van dit Nederlandse team staat voor mij buiten kijf", vervolgt Deschamps. "Al hebben ze nu problemen, we zullen ze zien volgend jaar in Frankrijk (op het EK)."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl