Hillary Clinton gaat voor het Congres getuigen over de aanslag in Benghazi
NOS Nieuws

Hillary Clinton gehoord over aanslag Benghazi

Hillary Clinton zal op 22 oktober voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden getuigen over de aanslag in 2012 in het Libische Benghazi. De Democratische presidentskandidaat heeft daar afspraken over gemaakt met de Republikeinse voorzitter van de commissie die de aanslag onderzoekt, meldt haar woordvoerder.

Bij de aanslag kwamen vier Amerikanen om het leven, onder wie de Amerikaanse ambassadeur in het land. De Republikeinen in het Congres willen weten wat Clinton, destijds minister van Buitenlandse Zaken, wist over de veiligheidssituatie in het land. In eerste instantie deed de regering-Obama de aanslag af als een uit de hand gelopen protest, maar later bleek het om een gerichte actie te gaan.

Volgens de Democraten zoeken de Republikeinen naar iets waar ze Clinton mee kunnen zwartmaken. Clinton wilde daarom per se publiekelijk getuigen, om te voorkomen dat de Republikeinen beschadigende informatie zonder context zouden lekken. De kwestie hangt als een donkere wolk boven haar presidentscampagne.

Eerder raakte Clinton in opspraak toen tijdens het onderzoek bleek dat ze overheidsmail via haar privé-mailadres had verstuurd, wat tegen de regels is. Gisteren drongen inspecteurs van Justitie aan op een onderzoek om te kijken of daarbij gevoelige informatie in verkeerde handen kan zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl