NOS Voetbal

Blind: niet makkelijk, maar heb vertrouwen

Blind: niet makkelijk, maar heb vertrouwen

In zijn nieuwe hoedanigheid als bondscoach van het Nederlands elftal is Danny Blind zaterdag in Sint-Petersburg present bij de loting voor de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland. “Wel speciaal”, zegt hij. "Er moeten nog wat balletjes uit de koker komen en daarom ben ik hier.”

Blind is in Rusland in het kader van het WK van 2018, maar moet zich eerste zien te kwalificeren voor het EK van 2016. Met tien punten uit zes wedstrijden staat Oranje er niet goed voor in groep A. "Ik ken de stand, we staan op min 3 ten opzichte van positie 2, die rechtstreekse kwalificatie oplevert. Het is niet makkelijk, maar ik heb vertrouwen."

"Nooit leuke dingen"

Naar aanleiding van de matige resultaten van Oranje in het afgelopen jaar vertrok Guus Hiddink en promoveerde Blind van assistent tot hoofdverantwoordelijke. "Mij is gevraagd om er nu al in te springen, iets vroeger dan gepland", aldus Blind.

"De planning was eigenlijk per 1 juli 2016 in aanloop naar het WK van 2018", vervolgt de oud-international. "Dat zijn nooit leuke dingen, maar dat ligt op het bordje van de directie. Ik heb wel met Guus contact gehad, maar ga daar verder niks over zeggen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl