NOS Sport

Van Rouwendaal grijpt net naast medailles op WK

Van Rouwendaal vierde op 5 kilometer

Sharon van Rouwendaal heeft net geen medaille gepakt op de WK zwemmen in Kazan. Op de vijf kilometer open water lag ze vrijwel van begin tot eind aan kop, maar in het zicht van de finish werd ze nog door drie vrouwen ingehaald. Het goud ging naar de Amerikaanse Haley Anderson, voor de Griekse Kalliopi Araouzou en de Duitse Finnia Wunram.

Daar zag het lang niet naar uit, want Van Rouwendaal nam al vrij snel in de race het voortouw en leek af te zwemmen op het goud. Na iets meer dan dertig minuten passeerde Van Rouwendaal als eerste het punt van de 2,5 kilometer, met vlak achter haar de Amerikaanse Ashley Twitchell en de Australische Melissa Gorman, die in 2009 al het goud pakte op de 5 kilometer open water.

Na veertig minuten zwemmen leek Van Rouwendaal een iets groter gat te slaan met de concurrentie, maar Anderson zette een tegenaanval in. Van Rouwendaal hield de Amerikaanse nog lang achter zich, maar met nog driehonderd meter te gaan viel ze stil en zo greep de Nederlandse toch nog naast de medailles. Ze eindigde op 7.1 seconde als vierde.

Olympisch ticket

Van Rouwendaal heeft dinsdag een nieuwe kans. Dan start ze op de tien kilometer, het onderdeel waarop ze de regerend Europees kampioene is. Als ze bij de beste tien finisht dan plaatst ze zich voor de Olympische Spelen in Rio. De 5 kilometer is geen olympisch nummer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl