NOS Sport

Bolt komt in Londen langzaam in WK-vorm

Diamond League: Bolt wint finale 100 meter

De vorm van Usain Bolt zit in de lift. De Jamaicaan schreef bij de Diamond League in Londen met een seizoensrecord de 100 meter op zijn naam: 9,87 seconden.

De Amerikaan Mike Rodgers (9,90) en de Jamaicaan Kemar Bailey-Cole (9,92) finishten een fractie achter Bolt, die in de series dezelfde tijd liep.

Bolt, die terug was in het stadion waar hij in 2012 drie olympische titels won, had dit seizoen pas één 100 meter (10,12) gelopen. Wegens een heupblessure ontbrak hij op het appèl in Lausanne en Parijs.

Ik had harder willen lopen. Maar het gaat de goede kant op, dus dat is een goed teken.

Usain Bolt

"Over het algemeen was het een goede race", zei Bolt, maar hij was ook wat teleurgesteld. "Ik had harder willen lopen. Maar het gaat de goede kant op, dus dat is een goed teken."

Gatlin afwezig

In Londen was Bolts grote rivaal, Justin Gatlin, afwezig. De eerstvolgende confrontatie tussen de twee is bij de WK atletiek in Peking van 22 tot en met 30 augustus.

Bolt was de afgelopen periode niet tevreden over zijn prestaties. Zo sprak hij bij Diamond League-wedstrijden in New York in juni nog over een van zijn slechtste races ooit na een 200 meter-race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl