Teleurstelling bij Tom De Sutter

Club Brugge opent seizoen met nederlaag

Club Brugge verspeelde vorig seizoen in de play-offs de Belgische landstitel en begon vrijdag slecht aan het nieuwe seizoen. Blauwzwart ging met 2-1 onderuit bij STVV, dat vorig seizoen kampioen werd in de tweede klasse. Ruud Vormer en Stefano Denswil deden negentig minuten mee bij Club.

Tom De Sutter opende voor rust nog wel de score namens de bezoekers, maar in de tweede helft bezorgden Ruben Fernandes en Edmilson Junior de thuisploeg de overwinning. Laatstgenoemde kreeg vier minuten na zijn tweede gele kaart en daardoor eindigde STVV het duel met tien man.

Zondag opent regerend kampioen AA Gent het seizoen met een uitwedstrijd tegen Westerlo. Anderlecht speelt dan thuis tegen Waasland-Beveren.