Sea Shepherd was bij de jaarlijkse slachting van grienden
NOS Nieuws

Dolfijnenslachting bij Faeröer-eilanden op video vastgelegd

Inwoners van de Faeröer-eilanden hebben de afgelopen dagen zeker 250 grienden gedood. Activisten van de dierenwelzijnsorganisatie Sea Shepherd bezochten de jaarlijkse slachting van de dieren en filmden wat er gebeurde.

Grienden zijn een soort dolfijnen. De zeezoogdieren trekken iedere zomer langs de Faeroër-eilanden, een eilandengroep tussen Groot-Brittannië en IJsland. Inwoners van de eilanden jagen de dieren op in kleine boten, in de richting van een paar stranden. Daar worden ze opgewacht door andere Faeroërders die het water inlopen en de dieren doodsteken met speren.

Het doden van grienden en andere dolfijnen is een traditie voor de lokale bewoners. Het gebeurt al honderden jaren en is toegestaan door de regering. De eilandbewoners eten het vlees en het vet van de dieren. Het staat er al eeuwenlang op het menu, mede doordat er weinig gewassen kunnen groeien op de rotsige eilanden.

Organisaties als Sea Shepherd proberen daar iets aan te doen, onder meer door beelden te maken van de slachting en die te verspreiden. Op de bloederige beelden is te zien hoe de grienden in de haven aankomen en worden gedood. Zeven activisten werden opgepakt tijdens de actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl