NOS Nieuws

'Onderzoek naar rol banken bij FIFA-schandaal'

Hadden internationale banken aan de bel moeten trekken, vanwege de grote bedragen die werden overgemaakt aan corrupte FIFA-bestuurders? Over die vraag buigen de Amerikaanse autoriteiten zich nu, meldt The Wall Street Journal.

De Amerikaanse justitie heeft contact opgenomen met een aantal banken om te kijken wat hun rol was. De onderzoekers richten zich onder meer op HSBC, Deutsche Bank, Barclays en Credit Suisse.

Steekpenningen

De aanklagers in New York verdenken FIFA-bestuurders van het opstrijken meer dan 150 miljoen euro aan steekpenningen. De politie heeft nu in totaal veertien verdachten op het oog, in mei werden in Zürich al zeven FIFA-officials opgepakt. Een van hen, voormalig vice-president Webb, zei voor de rechter dat hij onschuldig is.

Het onderzoek naar banken is nog in een beginfase. HSBC zegt in een reactie tegen The Wall Street Journal dat het de beschuldigingen aan het adres van FIFA-topmannen nauwlettend in de gaten houdt. "Dit doen we om ervoor te zorgen dat onze diensten niet misbruikt worden voor het plegen van financiële misdaden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl