Gedenkteken bij de rampplek
NOS Nieuws

'Er is geen andere oplossing dan een gemeenschappelijk graf'

In het Franse bergdorp Le Vernet worden vandaag de niet-geïdentificeerde lichaamsdelen van slachtoffers van de Germanwings-ramp begraven. Honderden nabestaanden van de slachtoffers zijn samen op de plek waar het toestel vier maanden geleden crashte.

"Voor de familieleden van de slachtoffers is het een tweede begrafenis", zegt de burgemeester van het dorp, François Balique, tegen Duitse media. "Er is geen andere oplossing dan een gemeenschappelijk graf. Dit zijn moeilijke omstandigheden voor de families, voor hen is het heel zwaar."

Verbonden

Alle 150 inzittenden die omkwamen zijn na de ramp geïdentificeerd. Niet alle lichamen waren intact, omdat het vliegtuig met grote snelheid tegen een berg is gevlogen. De niet-geïdentificeerde lichaamsdelen worden daarom begraven op de plek die alle nabestaanden met elkaar verbindt: de plek van de ramp.

Er waren met name Duitsers en Spanjaarden aan boord van het toestel. Ook kwam één Nederlandse vrouw om bij de ramp.

Donkere wolk

Eerder deze week werd bekend dat de nabestaanden van de ramp verontwaardigd zijn over het bedrag van 25.000 euro dat Lufthansa de nabestaanden aanbiedt. Dat geschil hangt als een donkere wolk boven de herdenking.

Topman Carsten Spohr van Lufthansa zal daarom niet bij de plechtigheid aanwezig zijn.

Laatste lichaamsresten van Germanwingsramp begraven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl