Ronald Mulder
NOS SportAangepast

EK-zilver Ronald Mulder en Manon Kamminga

Ronald Mulder heeft zilver gewonnen bij de EK inline-skaten in Wörgl en Innsbruck. De Zwollenaar moest op de 200 meter tijdrit op de weg alleen Simon Albrecht voor zich dulden. Voor Mulder was het de tweede medaille dit toernooi. Eerder eindigde hij op de baan als derde op de 300 meter tijdrit.

Vlak voor de finale was Ronald Mulder tijdens het inrijden nog hard in aanraking gekomen met broer Michel. Ronald hield daar een twee pijnlijke polsen aan over, maar kon toch starten. Ook Michel ging van start. Hij eindigde als vierde.

Blokhuijsen meldt zich af

Jan Blokhuijsen was niet van de partij. Hij vond het parcours te gevaarlijk en meldde zich daarom af. Bij de dames kwamen Bianca Roosenboom (achtste) en Elma de Vries (elfde) niet in de buurt van het podium op de 200 meter tijdrit.

De eindstrijd van de 200 meter tijdrit vond al in de ochtend plaats, omdat er later op de dag veel regen voorspeld wordt. Ook de 20 km afvalkoers is enkele uren naar voren gehaald.

Ook zilver Kamminga

Manon Kamminga veroverde haar derde medaille op deze EK. De Friezin (23) won op de 20 km afvalkoers op de weg zilver achter Francesca Lollobrigida (Ita), die haar derde titel van deze editie greep. Kamminga had op de baan zilver gewonnen op de 15 km afvalkoers en brons op de 10 km puntenkoers. Op beide onderdelen was het goud gegaan naar Lollobrigida, die ook nog brons voor zich opeiste op de 1.000 meter sprint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl