Keniaanse vrouwen poseren bij portret Obama
NOS Nieuws

Kenia in de ban van Obama

Kenia bereidt zich al weken voor op de komst van de Amerikaanse president Obama. De Kenianen zijn trots op ‘hun’ Amerikaanse president, vooral de Luo-stam waar hij van afstamt. In Kenia lijkt er sprake van een Obama-mania.

De weg van de internationale luchthaven Jomo Kenyatta is helemaal opgeknapt en voorzien van vlaggen en nieuwe bloemenperkjes. Her en der in de stad krijgen belangrijke panden een nieuw kleurtje.

Al-Shabaab

Niet iedereen is even blij met het bezoek, want vooral de veiligheidsmaatregelen gooien het dagelijks leven van de Kenianen flink in de war. Zo wordt het luchtruim van Kenia bijna een uur voordat het vliegtuig van Obama aankomt, afgesloten.

Niet zonder reden, want terreurorganisatie Al-Shabaab pleegt met enige regelmaat aanslagen in Kenia vanuit buurland Somalië.

Veel wegen zijn afgesloten. Dus normaal naar je werk rijden wordt de komende dagen voor mensen in Nairobi vrijwel onmogelijk.

"Hij is welkom, maar mijn werk wordt wel bemoeilijkt"

Obama is in Afrika voor het bijwonen van de Global Enterpreneurship-bijeenkomt. In 2010 startte de VS dit programma ter promotie van economische ontwikkeling en ondernemerschap in vooral Islamitische landen.

Vanavond landt Airforce One van Obama op de internationale luchthaven Jomo Kenyatta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl