Bij de brand kwam veel rook vrij
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in scholencomplex Rijswijk

In een scholencomplex in Rijswijk heeft vanochtend een felle brand gewoed, waarbij veel rook vrijkwam. Omwonenden moesten ramen en deuren dichthouden.

De brand was eind van de ochtend onder controle. Het binnengedeelte van de school is zwaar beschadigd.

Rond 06.00 uur kreeg de brandweer een melding van een buurtbewoner. Er zijn geen slachtoffers. "Gezien de vakantieperiode en het tijdstip van de melding is er geen aanleiding om aan te nemen dat er mensen in het gebouw zijn", zei de brandweer.

In het complex zaten drie basisscholen: de Godfried Bomansschool en Openbare Daltonschool 't Prisma en de J.H. Snijdersschool.

Grote brand in scholencomplex Rijswijk

Ook zat er een vakantie-opvang in het complex. Voor die kinderen wordt een andere plek gezocht.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het gaat om stukken aan de buitenzijde van het gebouw die in grote brokken uiteen zijn gevallen op het schoolplein. De brandweer startte daarom de asbestprocedure op; er werden meetploegen ingezet om de concentraties in de rook in de gaten te houden.

Ontruimd

Het gebouw is omgeven door woningen, maar omdat het een vrijstaand complex is, bestond er volgens een woordvoerder geen gevaar dat het vuur zou overslaan. Wel is een aanliggende straat ontruimd in verband met de rookontwikkeling. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen sportcomplex.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl