NOS Voetbal

Afscheid met een traan voor Clasie

Clasie: krachtsverschil is groot

Het was een emotioneel moment voor Jordy Clasie. Vlak voor het oefenduel tussen Feyenoord en Southampton nam hij evenals Graziano Pellè afscheid van het Rotterdamse publiek. Terwijl de Italiaan aan zijn ereronde begon, betrad Clasie onder een ovationeel applaus het veld.

Het kind van de club hield het niet droog. "Als je zo lang voor de club hebt gespeeld, vijftien jaar, gebeurt dat automatisch", aldus Clasie. "Ik ken iedereen." Feyenoord maakt hem emotioneel en over de club praten kost hem nog moeite, zo bleek. Antwoorden op vragen over Feyenoord hield hij zo kort mogelijk.

Niveauverschil

Na een uur spelen haalde Southampton-coach Ronald Koeman Clasie in het oefenduel in de volle Kuip naar de kant. Zijn nieuwe ploeg won het duel met zijn oude werkgever met 3-0. Het niveauverschil was groot, ondervond Clasie. "Dat klopt en daarvoor hoeft Feyenoord zich niet te schamen."

"Vorige week op de training merkte ik het al", vervolgde Clasie. "Je krijgt veel minder tijd om de bal aan te nemen en iedereen is sterker. Het zijn allemaal beesten en ze gaan allemaal naar de gym om sterker te worden. In Nederland gaat het om voetbal en daar om voetbal én kracht. Dat zag je vandaag ook bij vlagen."

Terugkeer?

Voor het duel zei Feyenoords technisch directeur Martin van Geel: "We weten zeker dat jij net als Dirk Kuijt ooit weer uit de helikopter zal stappen." Na afloop reageerde Clasie: "Dat is mooi, maar ik heb net een contract voor vijf jaar getekend. Als ik ooit naar een Nederlandse club terugkeer, zal het hier zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl