Jordy Clasie en Dirk Kuijt treffen elkaar in De Kuip

Southampton troeft Feyenoord af in Kuip

Feyenoord heeft in eigen huis een kansloze 3-0 oefennederlaag geleden tegen Southampton. Bij de bezoekers waren veel bekende gezichten actief. Coach Ronald Koeman startte met Graziano Pellè en nieuwelingen Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg in de basis. Clasie en Pellè namen voor de wedstrijd afscheid van de Rotterdamse fans, waarbij de middenvelder het niet droog hield.

Bij Feyenoord stond de nieuwe aanvoerder Dirk Kuijt in de spits, bezette Colin Kazim-Richards de linkervleugel en was Bilal Basaçikoglu rechtsbuiten. Centraal op het middenveld stond aanwinst Marko Vejinovic en Wessel Dammers verving centraal achterin Sven van Beek, die nog niet helemaal is hersteld van een lichte knie- en enkelblessure.

Goal Pellè

Pellè miste in de eerste helft enkele kansen, maar scoorde vijf minuten voor rust. Dusan Tadic gaf voor langs de uit zijn doel gekomen Kenneth Vermeer en van dichtbij tikte de Italiaanse spits binnen. Met een kopbal zorgde oud-VVV-speler Maya Yoshida na rust voor de 2-0 en zeven minuten voor tijd maakte de Spanjaard Juanmi de derde Engelse goal.

In de tweede helft kwam Feyenoord iets beter voor de dag. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst slaagde er echter niet in grote kansen te creëren, al raakte Jens Toornstra nog wel de paal. Clasie werd na een onopvallende wedstrijd door Koeman na een uur van het veld gehaald.

En nu Vitesse

Feyenoord sluit de voorbereiding op 1 augustus af met een thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Voor Southampton, dat vorige week ook al met 3-0 te sterk was voor FC Groningen, wacht volgende week in Engeland het duel met Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. Een week later staat de return in Arnhem op het programma.