Berghuis staat voor de overstap na Watford na een akkoord tussen AZ en de Engelse club
NOS Voetbal

AZ en Watford akkoord over Berghuis

AZ en Watford zijn akkoord over de transfer van Steven Berghuis. De aanvaller heeft het trainingskamp van AZ verlaten, reist op korte termijn naar Engeland voor de medische keuring en zal dan zijn handtekening onder het contract zetten.

Vader Frank Berghuis bevestigde donderdag het akkoord van de beide partijen. "Bij Watford denk je niet meteen eerst wauw, al is het geld wel wauw natuurlijk", gaf hij eerder aan in een interview met RTV Noord-Holland.

De 23-jarige aanvaller werd al langer gelinkt aan een transfer naar Engeland. Ook landskampioen PSV werd genoemd als de volgende bestemming voor Berghuis, maar dat werd nooit concreet. AZ-directeur Earnest Stewart zag het vertrek van Berghuis al aankomen: "Ze komen altijd voor de betere spelers. Dat is ook de club die wij zijn. Wij moeten ervoor zorgen dat wij er weer staan komend seizoen."

Investeren op andere posities

In een reactie aan RTV Noord-Holland gaf Stewart aan de transfersom voor Berghuis niet te willen investeren in een nieuwe rechtsbuiten. "Prioriteiten zijn andere posities. We willen versterking op de links- en rechtsbackpositie. Daar moeten we een dubbele bezetting krijgen." AZ zag linksback Simon Poulsen deze zomer transfervrij vertrekken naar PSV.

Tiende aanwinst Watford

Met de aankoop van Berghuis heeft het gepromoveerde Watford zijn tiende aankoop van de zomer binnen. Woensdag werden de ervaren José Manuel Jurado en Miguel Britos nog binnengehaald door Watford-eigenaar Gino Pozzo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl