NOS Nieuws

Politie toont beelden relschoppers Schilderswijk

De politie laat woensdag beelden zien van relschoppers in de Haagse Schilderswijk, die nog niet zijn herkend. Dat gebeurt op Omroep West na de nieuwsuitzending van 17.30 uur en op politie.nl.

Er zijn tientallen mensen aangehouden voor de rellen die eind juni en begin juli ontstonden na de dood van arrestant Mitch Henriquez. Meerdere relschoppers hebben inmiddels een celstraf opgelegd gekregen.

Stenen gooien

Maar de politie heeft ook beelden van enkele tientallen relschoppers die nog niet zijn aangehouden en is naar hen op zoek. Het gaat om mensen die verdacht worden van het plegen van openbaar geweld zoals het gooien van stenen naar de politie, brandstichting en het plunderen van winkels.

De politie en het Openbaar Ministerie benadrukken dat mensen zich de komende dagen vrijwillig kunnen melden. Doen ze dat niet, dan worden hun foto's openbaar gemaakt.

Vijf woensdagen

Woensdag zullen de beelden van tien verdachten worden getoond. Daarbij stelt de politie de vraag of mensen iemand herkennen en dat willen melden. Zodra bekend is wie erop staat, wordt de foto niet meer getoond.

Het is de bedoeling dat Omroep West de komende vijf woensdagen elke keer de beelden van tien verdachten laat zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl