De wolf rende onder meer door een woonwijk in het Groningse Kolham
NOS Nieuws

'Nederlandse' wolf doodgereden in Duitsland

De wolf die afgelopen voorjaar korte tijd in Nederland rondliep, is in april doodgereden in Duitsland. Dat blijkt uit Duits DNA-onderzoek op het dode dier. Het DNA komt overeen met dat in sporen op twee doodgebeten Nederlandse schapen.

De wolf werd op 15 april gevonden op de snelweg A7 bij het Duitse Berkhof. Het dier was doodgereden door een vrachtwagen. Het blijkt om een mannelijke nakomeling van de zogenoemde Münster-roedel te gaan. Twee andere jonge wolven uit deze roedel zijn inmiddels voorzien van halsbandzenders.

Groot nieuws

De wolf was in maart groot nieuws in Nederland. Het was voor het eerst in 150 jaar dat er een wolf op Nederlands grondgebied rondliep. Het dier liet zich in Drenthe en Groningen zien. Het viel op door zijn weinig schuwe gedrag, wandelend door woonwijken en over bedrijventerreinen. Na ruim een week verdween de wolf weer naar Duitsland.

In 2013 werd een dode wolf in Flevoland gevonden. Die bleek niet zelf naar Nederland te zijn gekomen. In het lichaam van de wolf zaten twee kogelgaten en in zijn maag vonden onderzoekers resten van een bever. De wolf was in de Karpaten doodgeschoten en hier langs de weg gelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl