Bram Tankink heeft de goede benen van de rustdag ook in de eerste Alpenetappe kunnen gebruiken
NOS Wielrennen

Bellen met Bram: ik ben op mijn vingers getikt

Bram Tankink is na de etappe naar Pra Loup door zijn ploeggenoten op de vingers getikt. De renner van Lotto-Jumbo dacht voorafgaand aan de rit een paar bemoedigende woorden te hebben voor zijn teamgenoten. "Ik zei tegen de jongens: 'eigenlijk valt het wel mee, het stelt niet zoveel voor'. Dat gevoel had ik in de Dauphiné, waar precies deze etappe al is gereden."

Maar het liep even anders. Voor veel ploegmaten was het niet zo makkelijk als Tankink had voorspeld. "Ik ben zelf ook heel andere bergen tegengekomen. Er werd heel anders gereden, veel harder dan toen. Dit is echt de Tour."

Geen saaie rit

Van verveling was vandaag geen sprake, al zijn er dagen waarop het zelfs voor een Tourrenner saai is. "Als er een kopgroep weg is en het peloton er de hele dag hard achteraan rijdt zonder dat er echt iets gebeurt, dan is het saai. Maar vandaag gebeurde er op elke klim wel iets. Contador die aanviel, Van Garderen die moest lossen."

De goede benen die Tankink op de rustdag had, kon hij ook vandaag nog gebruiken. "In het begin heb ik nog geprobeerd mee te springen met de ontsnapping, maar daar reden de favorieten steeds naartoe. Ik was eigenlijk wel blij met mijn benen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl