Emmanuel Frimpong
NOS Voetbal

Frimpong geschorst voor opsteken middelvinger

Emmanuel Frimpong van de Russische club FC Oefa krijgt twee wedstrijden schorsing voor de middelvinger die hij opstak naar het publiek van Spartak Moskou.

De Ghanese voetballer zegt dat hij in de competitiewedstrijd tegen Spartak werd geprovoceerd: de fans zouden hem hebben uitgemaakt voor aap en oerwoudgeluiden hebben gemaakt. De Russische voetbalbond RFU heeft aan het nationale persbureau TASS laten weten dat er geen racisme kon worden vastgesteld.

"Geen problemen mee"

Frimpong heeft via Twitter duidelijk gereageerd op de opgelegde straf: "Met de schorsing heb ik geen problemen. Maar dat de RFU zegt niks gehoord of gezien te hebben is een lachertje. Gelukkig is het nu voorbij."

FIFA vraagt om opheldering

Wereldvoetbalbond FIFA heeft bij de Russische bond om opheldering gevraagd over het incident, onder meer omdat het WK voetbal in 2018 in Rusland wordt gehouden en FIFA racisme wil uitbannen.

Frimpong liet na de wedstrijd tegen Spartak weten dat hij een statement gaat maken in aanloop naar dat toernooi: "In dit land gaan we een WK organiseren en er zullen Afrikaanse spelers hierheen komen om te voetballen."

Reactie Hulk

"Dit soort incidenten gebeuren overal. Het zou niet mogen", reageert aanvaller Hulk van Zenit St. Petersburg op het incident. "Wat mij droevig stemt, is dat het team dat tegen Spartak speelde geen actie heeft ondernomen. Dat is frustrerend."

Hulk en Garay betreuren racisme in Rusland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl