Minister van financien Jeroen Dijsselbloem
NOS Nieuws

Stukken over EU-naheffing 600 miljoen toch openbaar

Het kabinet heeft vandaag alsnog vertrouwelijke documenten vrijgegeven over de naheffing van ruim 600 miljoen euro vanuit Brussel. Minister Dijsselbloem stuurde de stukken naar de Kamer, nadat de Europese Commissie deze vrijgaf na een wob-verzoek van De Telegraaf.

In de Kamer wilde vooral het CDA dat de correspondentie tussen het kabinet en de Europese Commissie openbaar zou worden. De partij verweet Dijsselbloem eerder dat die een toneelstukje opvoerde toen hij verbaasd en boos reageerde op het nieuws van de naheffing. De minister wist daar toen al dagen van.

Niet tevreden

Dijsselbloem herhaalt vandaag dat hij verbaasd was over de hoogte van de naheffing en het ontbreken van de onderbouwing ervan. Nadat de onderbouwing door de Europese Commissie was geleverd en de berekening correct bleek, heeft Nederland uiteraard betaald, schrijft de minister.

CDA'er Omtzigt is niet tevreden. "Uit de stukken blijkt nu dat de Nederlandse regering de details van de naheffing al veel eerder kende. Er ontbreken echter nog steeds documenten die het CDA openbaar wil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl