NOS Nieuws

Trump geeft telefoonnummer van tegenkandidaat

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De pesterijen tussen Donald Trump en zijn Republikeinse tegenkandidaat Lindsey Graham lijken een hoogtepunt te bereiken. Nadat Graham hem afgelopen weekend had bekritiseerd, nam Trump wraak op de senator door in een toespraak zijn privételefoonnummer bekend te maken.

Voor een publiek van zo'n 500 man haalde Trump een briefje tevoorschijn met het telefoonnummer van Graham. "Hij gaf me ooit zijn nummer en ik vond het kaartje weer. Ik weet niet of het nog het goede nummer is, maar laten we het proberen", zegt Trump. "Hij regelt niks voor je, maar hij zal met je praten."

Graham liet op Twitter weten dat zijn telefoon inmiddels roodgloeiend staat. "Ik heb waarschijnlijk een nieuwe telefoon nodig. iPhone of Android?"

Het botert al een tijdje niet tussen de miljardair Trump en zijn partij. Afgelopen weekend veroorzaakte Trump op een bijeenkomst in Iowa ook al ophef met een aanval op senator en oud-presidentskandidaat John McCain.

De presentator van de bijeenkomst noemde McCain een oorlogsheld, waarop Trump die status in twijfel trok: "Hij is een oorlogsheld omdat hij gevangengenomen is. Ik heb liever mensen die niet gevangengenomen zijn."

Intern conflict

Graham, een vriend van McCain en een van de zestien kandidaten voor de nominatie bij de Republikeinen, reageerde daarop. "Waag je kans om president te worden. Maar wees niet 's werelds grootste eikel."

De reactie van Trump daarop leidt tot een verdere escalatie van het conflict. Onder Republikeinse leiders en kandidaten voor het presidentschap groeit de irritatie over de uitspraken van de miljardair.

'Hij schopt herrie, maar hij is geweldig'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl