Nederland speelt tegen Zwisterland om een plaats in de wereldgroep
NOS Sport

Oranje treft Davis Cup-kampioen Zwitserland

Nederland speelt in september tegen Zwitserland om een plaats in de wereldgroep van de Davis Cup. Nederland speelde in 2014 voor het laatst in de wereldgroep. Dat avontuur duurde niet lang, Tsjechië was in de eerste ronde te sterk.

Zwitserland is de regerend kampioen. In de finale wonnen de Zwitsers van Frankrijk. Dit jaar waren ze niet succesvol. In de eerste ronde was België al te sterk voor Zwitserland, dat toen zonder Roger Federer en Stan Wawrinka speelde.

Het is nog niet duidelijk of de twee vedettes tegen Nederland wel in actie zullen komen. Federer en Wawrinka moeten in 2015 of 2016 minstens een keer Davis Cup spelen om in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016.

Federer haalt Davis Cup binnen

"Sterker kun je niet treffen"

De ploeg van teamcaptain Jan Siemerink kwam in de play-offs door afgelopen weekend Oostenrijk met 3-2 te verslaan in Kitzbühel. De Nederlanders hebben zich tot doel gesteld om zo snel mogelijk terug te keren in de wereldgroep.

"Zwitserland is natuurlijk een topland met topspelers. Ze staan bij de beste vier van de wereld, dus sterker kun je niet treffen,'' zei Siemerink over de loting. Het is speculeren of Roger Federer en Stan Wawrinka meedoen: ''Het is moeilijk in te schatten. Federer heeft gezegd dit jaar geen Davis Cup te spelen, maar als het puntje bij het paaltje komt en Zwitserland krijgt het moeilijk, dan weet je pas echt hoe het ervoor staat.''

De ontmoeting vindt van 18 tot 20 september plaats in Zwitserland. De ondergrond en de speelstad worden later bekend gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl