NOS Voetbal

Pröpper: Het gaat hier allemaal net wat sneller

Aanwinsten van PSV officieel gepresenteerd

De drie spelers die bij PSV het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum moeten opvangen, zijn officieel gepresenteerd. Gáston Pereiro, Maxime Lestienne en Davy Pröpper moeten de landskampioen genoeg impulsen geven om ook het komende seizoen weer in de top van Nederland mee te doen.

Davy Pröpper kreeg uit handen van oud-middenvelder Mark van Bommel het PSV-shirt uitgereikt. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Vitesse, had de training er net op zitten. "De druk is hoger, je speelt bij een topclub. Ik ben nu weekje bij PSV en het voelt goed. Ik heb lekker getraind met de groep, halfuurtje meegedaan. Het smaakt wel naar meer in ieder geval."

Eerste minuten

Afgelopen vrijdag mocht de 23-jarige Pröpper al zijn eerste wedstrijdminuten maken in een oefenwedstrijd tegen Monaco: "Het waren mijn eerste minuten, dus ik moest wennen aan het tempo. Het gaat hier allemaal net wat sneller, de bal moet sneller klaarliggen. Je hebt wat minder tijd om na te denken. Dat is wel wennen."

Rugnummers

Naast het presenteren van nieuwe spelers, werden ook de verdeelde rugnummers voor het komende seizoen bekendgemaakt. Pröpper krijgt nummer 6, Pereiro mag nummer 7 boven zijn naam zetten en Lestienne gaat spelen met rugnummer 16.

Rugnummer 10, vorig seizoen gedragen door de vertrokken aanvoerder Georginio Wijnaldum, is gegeven aan middenvelder Adam Maher.

Van links naar rechts: Gaston Pereiro, Davy Pröpper en Maxime Lestienne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl