Baron 1898, de nieuwste attractie van de Efteling

'Nieuwe Efteling-achtbaan is niet te snel geopend'

De nieuwste Efteling-attractie Baron 1898 is niet te vroeg opengegaan. Dat zegt een woordvoerder van de Efteling. De achtbaan kampt met storingen en is sinds gisteren gesloten. "De attractie is van tevoren uitgebreid getest dus hebben we besloten hem te openen."

De achtbaan is sinds 1 juli in gebruik, en heeft tot nu toe 90 procent van de tijd gewoon gedraaid, zegt hij. De Baron is de zesde achtbaan in het pretpark en maakt een vrije val van 37,5 meter met een snelheid van ruim 90 kilometer per uur.

Gisterochtend moesten bezoekers vanwege kinderziektes voor de tweede keer uit de wagentjes worden gehaald. De attractie was stilgevallen.

'We hebben de Baron uitvoerig getest'

Nieuwe attractie

Volgens de woordvoerder staan veel attracties wel eens stil vanwege een storing. "Bij attracties die al jaren bestaan, weet je vaak direct wat er aan de hand is bij een foutmelding. Omdat de Baron nieuw is, duurt het onderzoek langer voordat we weten wat er aan de hand is. Over een tijdje gaat dat vast sneller."

Het pretpark betreurt het dat ze bezoekers moeten teleurstellen die graag in de nieuwe attractie willen. "Dat vinden we heel jammer, maar gelukkig is er in de Efteling veel meer te doen." Er zijn naast Baron 1898 nog dertig attracties en vijftig sprookjes, zegt hij.

Geen geld terug

Mensen die speciaal voor de nieuwe achtbaan naar het park komen, krijgen geen geld terug. "Maar kinderen komen niet alleen voor de Baron. Ze gaan niet alleen naar binnen om een ritje te maken en daarna weer weg te gaan."

Wanneer de achtbaan weer opengaat is nog niet duidelijk, maar het attractiepark twittert dat technici vanavond en vannacht doorwerken zodat de achtbaan het morgen weer doet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl