Robin Haase verslaat Dominic Thiem in de Davis Cup
NOS Sport

Eén drankje voor Haase en dan vroeg naar bed

Het Nederlandse Davis Cup-team viert de fraaie 3-2 overwinning op Oostenrijk bescheiden. "Er gaat één drankje in en dan is het weer op tijd naar bed", laat Robin Haase weten. "Een klein drankje", aldus captain Jan Siemerink.

"Wij als tennissers zijn altijd met het toernooi van volgende week bezig", legt Haase uit. "In mijn geval is dat Scheveningen. Maar nu is het genieten. We zijn helemaal nog niet met de volgende Davis Cup-wedstrijd bezig. Dat is nog zo ver weg (half september, red.)."

Zeer goed tennis

Haase sloeg Oranje vanmiddag naar een onoverbrugbare 3-1 voorsprong door Dominic Thiem, de nummer 28 van de wereld, op diens favoriete gravel te verslaan. Eerder had hij ook al het dubbelspel gewonnen en zijn eerste enkelspel verloren.

"Het was in drie sets. Het lijkt dus eenvoudig, maar dat was het niet", zegt Siemerink. "Het ging gelijk op, maar Robin was zeer scherp. Hij speelde zeer goed tennis. Dan kun je de nummer 28 van de wereld dus zo wegzetten. Heel knap, zeker omdat het al Robins derde partij was dit weekend."

Heel even was Haase van de wijs. Tegen Thiemo de Bakker serveerde Thiem op breakpoint tegen vanaf links telkens naar de backhand en daar had Haase zich ook op ingesteld. "Maar bij mijn eerste breakpoint ging hij naar mijn forehand. Gelukkig pakte ik het punt wel. Zo zie je maar: je moet altijd je eigen spel spelen."

Davis Cup 2015: Haase-Thiem

Laat Federer maar komen

En nu? Bij de loting voor de play-offs van de wereldgroep kunnen dinsdag Duitsland, Amerika, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Brazilië, Kroatië en Japan uit de koker komen. Siemerink: "Doe mij maar Zwitserland." Met Roger Federer en Stan Wawrinka? "Tuurlijk, laat maar komen!"

Haase lachend: "Ik heb liever een tegenstander met één topper en een speler van ons niveau. Als wij goed serveren en het spel kunnen dicteren, kunnen we van iedereen winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl