Afgelopen maandag werd de Baron 1898 op grote hoogte ontruimd
NOS Nieuws

Opnieuw storing in nieuwste attractie Efteling

In de Efteling kampt de nieuwste attractie Baron 1898 opnieuw met een storing. Sinds 10.45 uur staat de achtbaan waarin de bezoekers een vrije val maken stil. De bezoekers zijn uit de attractie gehaald.

De Efteling heeft een "externe partij" ingehuurd om de storing te verhelpen. Een woordvoerder van het pretpark kan nog niet vertellen waardoor de storing is ontstaan. Maandag was er ook al een probleem met de attractie. Toen was een doorgebrande zekering de oorzaak.

Kinderziektes

Volgens de Efteling is het heel vervelend voor de bezoekers, maar worden nieuwe attracties nu eenmaal vaker getroffen door storingen vanwege kinderziektes. Op Twitter staan berichten van bezoekers die al anderhalf uur in de rij van de Baron 1898 stonden toen ze te horen kregen dat de attractie het niet meer deed.

De Efteling zegt dat die kinderziektes niet te voorkomen zijn. De Baron 1898 is speciaal voor het pretpark in Kaatsheuvel ontworpen en volgens het park een technisch zeer complex apparaat. "Het is niet zoals met auto's waarvan eerst prototypes worden gemaakt."

Vandaag was er ook een korte storing in De Vliegende Hollander. Die attractie werd in 2007 geopend en werd kort na de opening voor lange tijd stilgelegd. Er waren technische problemen en de attractie moest worden aangepast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl