Ruben Bemelmans (l) en David Goffin (r) vieren feest
NOS Sport

België in halve finales Davis Cup, Servië strandt

De Belgische tennissers hebben zich voor het eerst in zestien jaar weer geplaatst voor de halve finales van de Davis Cup. De ploeg kwam zaterdag op het gravel van Middelkerke tegen Canada op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong.

De Canadezen traden aan zonder Milos Raonic en Vasek Pospisil. Hun vervangers Frank Dancevic en Filip Peliwo waren vrijdag al niet opgewassen tegen Steve Darcis en David Goffin, waarna een dag later Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans de Belgen de zege bezorgden. Het koppel won met 7-5, 3-6, 6-4, 6-3 van Daniel Nestor en Adil Shamashdin.

België neemt het in september in de halve finales op tegen Argentinië, dat na twee dagen al zeker was van de zege tegen Servië. De winnaar van 2010 reisde zonder Novak Djokovic af naar Buenos Aires. Nadat Argentinië vrijdag al de twee singles had gewonnen, deelden Carlos Berlocq en Leonardo Mayer de genadeklap uit door Viktor Troicki en Nenad Zimonjic met 6-2, 6-4, 6-1 te verslaan.

Twee duels nog onbeslist

De overige twee kwartfinales zijn nog onbeslist. Australië deed iets terug tegen Kazachstan door het dubbelspel in drie sets te winnen, maar kijkt nog altijd tegen een 2-1 achterstand aan. Groot-Brittannië kwam tegen Frankrijk op een 2-1 voorsprong. Andy en Jamie Murray wonnen met 4-6, 6-3, 7-6 (5), 6-1 van Jo-Wilfried Tsonga en Nicolas Mahut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl