Het wapen in kwestie
NOS Nieuws

Amelandse speelhal geeft prijswinnaars verboden wapens

Een amusementshal op Ameland heeft tientallen prijswinnaars een verboden airsoftwapen gegeven. De wapens schieten plastic balletjes af en voor het bezit ervan is een vergunning verplicht.

Bij de politie op het Waddeneiland kwamen meldingen binnen van jongeren die op elkaar en voorbijgangers schoten met de wapens. Agenten gingen op zoek naar de airsoftpistolen en troffen ze aan bij drie jongens van 15 jaar. Die hadden niets met de beschietingen te maken, maar wisten wel te vertellen dat ze de wapens hadden gewonnen bij een amusementshal in Nes.

Streng verboden

De speelhal had van de leverancier begrepen dat de wapens legaal waren in Nederland. De leverancier was zich ook van geen kwaad bewust en dacht dat de wapens uit Duitsland in het "verenigde Europa" gewoon waren toegestaan. Airsoftwapens vallen in Nederland echter onder de wet Wapens en Munitie en zijn zonder vergunning verboden.

Mensen die het wapen hebben gewonnen en geen vergunning hebben, kunnen het inleveren bij de politie. Ze krijgen geen bekeuring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl