Oud-minister Opstelten en oud-staatssecretaris Teeven
NOS Nieuws

Nieuw bewijs gevonden van 'Teevendeal'

Er is nieuw bewijs gevonden dat het OM vijftien jaar geleden ruim 4,7 miljoen gulden heeft overgemaakt aan drugscrimineel Cees H. In het strafdossier over een ontsnappingspoging van Cees H. blijkt een afdruk te zitten van de vroegere boekhouding van het Openbaar Ministerie.

De zogenoemde Erfgoedinspectie heeft de bewuste kopie gevonden in het Centraal Archief in Amsterdam, schrijft minister Van der Steur van Justitie in een brief (.pdf) aan de Tweede Kamer.

De omstreden deal leidde in maart tot het vertrek van staatssecretaris Teeven en minister Opstelten van Justitie. Teeven had de deal gesloten in de tijd dat hij officier van justitie was.

Onderzoek

Minister Van der Steur doet over de zaak verder geen mededelingen omdat de commissie-Oosting nog bezig is met het onderzoek naar de 'Teevendeal'.

Minister Opstelten had de Tweede Kamer bij herhaling laten weten dat er geen bewijzen meer te vinden waren voor de omstreden deal. Hij kwam zwaar onder vuur te liggen toen het programma Nieuwsuur documenten over de betaling boven water kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl